Spesialomvisning av Konrad Mägi på Lillehammer Kunstmuseum

Konrad Mägi Foto: © Stanislav Stepashko

Praktisk info

Dato: 26.03.23

Tidspunkt: 14:00 - 15:00

Adresse: Kirkegata 69, 2609 Lillehammer, Norge

Forening: Lillehammer sopp- og nyttevekstforening

Region: Innlandet

Antall ledige plasser: 24

Pris fra: 50 kr

Ledere

Arrangementet er stengt for påmelding

Nyttevekster og natur i Konrad Mägis billedkunst

Vi inviterer til spesialomvisning Konrad Mägis utstilling på Lillehammer kunstmuseum! Søndag 26. mars kl. 14.00 får vi en omvisning som tar for seg kunstnerens liv og virke, men som også har fokus på nyttevekster og planter som har en særlig plass i hans kunst.

Konrad Mägi (1878–1925) er uten tvil Estlands største kunstner. Han har samme posisjon i hjemlandet Estland som Edvard Munch har her i Norge. Mägis kunst kjennetegnes av fargesterke, dristige og moderne malerier fra Estland, Italia, Frankrike og ikke minst Norge.

Vi skal se hvordan han beskriver naturen med sine abstrakte former som kan gi assosiasjoner til soppmycel og vekstenes egne byggestener; cellene! Det finnes flere nyttevekster i hans malerier, og fattig kunstner på vandring som han var, kan man jo tenke seg at han muligens livnærte seg på noen av disse.

Utstillingen viser mer enn 100 malerier fra ulike perioder. Mägis kunstnerskap er av høy kvalitet og motivene har en bredde som strekker seg fra luftige landskap over individuelle portretter til blomstrende stilleben.

Klikk her for å lese NRKs anmeldelse av utstillingen, som de kaller «Fullstendig mägisk».

Konrad Mägi "Saaremaa landskap" 1913-1914, Madis Ûürikes samling i Stockholm

© Stanislav Stepashko

Klikk her for å lese om utstillingen på Lillehammer kunstmuseum.

Medlemspris kr. 50,- for spesialomvisningen som tar ca. 45 minutter, kr. 145,- for ikke-medlemmer. Påmeldingsfrist 20. mars.