Matkurs: Lag god mat med sopp

Praktisk info
Dato: 19.11.25
Tidspunkt: 17:00 - 20:00
Adresse: Smestad ungdomsskole, Smestadvegen, Lillehammer, Norge
Forening: Lillehammer sopp- og nyttevekstforening
Region: Innlandet
Antall ledige plasser: 8
Pris fra: 600 kr
Bestill / Meld på
Påmeldingsfrist: 16.11.2025 23:59
Lær å lage mer enn bare pastaretter!
Hvert år får vi mange spørsmål om hvordan man lager noe godt av den soppen man har plukket. Hvordan skal man tilberede sopp? Hvordan kan man enkelt ta vare på den soppen man har plukket? Hva kan man egentlig lage av sopp? Her er kurset hvor du får svar på dette!
Mange har kanskje prøvd sopp i pasta, men det finnes uendelig med smakfulle retter man kan lage med sopp. Sopp har nemlig den fantastiske smaken som kalles umami. Spørsmålet er hvordan man får fram disse gode smakene i sitt eget kjøkken! Anna McLoughlin er soppkontrollør og bruker mye av soppsesongen på å trylle frem smaksrike snacks og retter av forskjellige typer sopp. Hvis du har vært med på noen av våre soppkurs, har du allerede smakt noe av underverkene hun lager. I dette kurset får du hennes beste triks, slik at du også kan lykkes med å lage god mat av sopp.
Kurset inneholder:
- Tips til enkle og anvendelige måter å konservere sopp, samt hvordan man bruker den konserverte soppen i mat
- Tips til tilberedning av sopp
- Vi lager noen skikkelig gode soppretter sammen som du enkelt kan kopiere og videreføre hjemme
- Oppskriftshefte med alt vi går igjennom + noen flere godbiter
Kurset holdes fra kl. 17-20 i kjøkkenet på Smestad ungdomsskole 19. november. Ta med deg forkle, eventuelt noe å skrive på og med. Vi tar med forskjellige sopparter vi skal lage mat av. Medlemspris: kr. 600,- (ikke-medlem 1200,-).
