Kurs: Mat av ville nyttevekster

Mat av ville nyttevekster

Praktisk info

Fra: 11.05.2022 18:00

Til: 21.05.2022 16:00

Adresse: Øverbygdsvegen 133, 2836 Biri, Norge

Forening: Lillehammer sopp- og nyttevekstforening

Region: Innlandet

Antall ledige plasser: 6

Pris fra: 600 kr

Ledere

Arrangementet er stengt for påmelding

Hvordan bruker vi vårens nyttevekster i mat? Hvordan skiller vi dem fra giftige planter? Hvordan har plantene vært brukt tidligere? Lær om vårens ville vekster!

Når våren kommer og sola begynner å varme, omgis vi av fuglekvitter og fristende, næringsrike nyttevekster i forskjellige toner av grønt. Hvilke av disse kan vi sanke og spise? Er noen av de giftige, og hvordan kan vi lære oss å skille dem? Hvordan bruker vi dem i mat?

Dette er spørsmål du får svar på i kurset Mat av ville nyttevekster! Onsdag 11. og lørdag 21. mai inviterer nyttevekstkyndige Anne Sigstad og Ingun Klingsheim deg til Sigstadstua på Biri for å lære om våre ville vekster.


HVA LÆRER JEG?

Målet med kurset er å lære å kjenne de vanligste viltvoksende grønne matplantene, deres dobbeltgjengere og viktige giftplanter. Vi plukker ville vekster rundt og i nærheten av Sigstadstua, hvor det er mange fine matvekster. Deretter lager vi mat med det vi finner.

Kurset kvalifiserer som grunnkurs i nyttevekster. Du vil lære kjennetegn på et utvalg ville bladgrønnsaker og planter til krydder og te, og hvordan du kan bruke dem på kjøkkenet. For å lære å plukke riktig plante, går vi også litt inn i botanikken. Vi er innom disse emnene:

  • Ville planter til mat og drikke: oppbevaring og matlaging, næringsinnhold i plantene
  • Kjennetegn – bygning og bladformer (morfologi), og litt om botanisk systematikk
  • Økologi og voksesteder (eng, skog, skrotemark)
  • Bærekraftig sanking og biomangfold
  • Litt om botanisk systematikk
  • Historikk og tradisjon
  • Bruk av flora og andre bøker
HVEM PASSER KURSET FOR?

Alle med interesse for mat og natur. Kurset krever ingen forkunnskaper.

NÅR OG HVOR HOLDES KURSET?

Onsdag 11. mai kl. 18-21

Lørdag 21. mai kl. 10-16

Sigstadstua på Biri, se kart under. Vi starter presis, så vær gjerne ute i god tid.

HVA KOSTER KURSET?

Medlemmer: kr. 600,-

Ikke-medlemmer: kr. 1000,-


Hvis du er nysgjerrig på de næringsrike, ville vekstene, som vi kan sanke og spise, er dette kurset for deg!