Sopptur med Hexeringen

Praktisk info

Fra: 18.09.18 17:30

Til: 18.09.18 20:30

Forening: Lillehammer sopp- og nyttevekstforening

Region: Innlandet

Pris medlem: Gratis:

Pris ikke-medlem: Gratis:

Arrangementet er allerede ferdig

Vi går på tur med Hexeringen og holder soppkontroll

Bli med oss på sopptur og få kurven din kontrollert etterpå! Denne turen er et samarbeid med soppforeningen Hexeringen sopp- og nyttevekstforening. Ta gjerne med en kurv, soppkniv, papirposer/plastikkbeger og en soppbok.

OBS! ENDRET KURSTED!

Vi har vært på Moelv og inspisert området, og fant ut at det var nesten ikke matsopp. Det som var var spist av beitende kyr (som elsker sopp). Vi ser det derfor nødvendig å flytte tursted. Etter å ha sett an områdene Biri og Brøttum, valgte vi til slutt å gå for Lillehammer, siden det faktisk har vært endel sopp her i år.

TUREN LEGGES DERFOR TIL MESNAELVA.

Langs Mesnaelva finner vi et variert turterreng, fra mørk, gammel granskog, til åpne fururabber. Det er stedvis fuktig, og det er gode muligheter for å finne mange arter.

Vi parkerer ved Stampa eller Birkebeiner hotell, og møtes ved infotavla rett nord for Finna bru. Se under for kart. Turen går fremdeles fra 17.30-19.30, og deretter soppkontroll fra kl 19.30-20.30 der vi først møttes, ved infotavla ved Finna bru. Håper også mange fra Hexeringen blir med tross lenger kjørevei.

Soppsakkyndige fra Lillehammer: Siri L. Hovland og Ingun Klingsheim

Soppsakkyndige fra Hexeringen: Brit Karlsen og Karen Inger Sletten