Soppkurs på tur for nybegynnere, Lillehammer

Rødskrubb, Lillehammer sopp- og nyttevekstforening

Praktisk info

Fra: 07.09.19 11:00

Til: 07.09.19 16:00

Forening: Lillehammer sopp- og nyttevekstforening

Region: Innlandet

Pris fra: Kr 200

Antall plasser: 12

Antall plasser igjen: 11

Påmelding

Lær om spiselig sopp, og giftige forvekslingsarter

Er du interessert i sopp? Helt nybegynner og er nysgjerrig på plukking? Eller kan du et par arter og har lyst til å lære mer? Da er dette kurset for deg. Vi tar opp følgende temaer:

  • Hva er skivesopp, rørsopp og piggsopp?
  • Vi ser på de viktigste matsopper og giftsopper vi kan finne i Lillehammer og omegn
  • Plukkekunnskap og brukskunnskap: Bærekraftig plukking og gode tips

Sett av en dag til å lære om plukking av sopp, og hvordan man kan skille de spiselige og trygge fra andre sopper. Vi begynner med litt teori og går så en tur for å finne noen av artene vi har snakket om. På slutten av kurset tar vi en soppkontroll.

Vi anbefaler også at du fortsetter med egenstudie, og bruker soppkontrollen vår ved Badedammen dagen etter, kl 14-16. Da får du testet de nye kunnskapene med det samme.

Tid og sted: Søre Ål marka, Lillehammer (NB: Sted for kurset kan variere innenfor Lillehammer, etter hvor vi finner sopp. Dette vil du bli orientert om på mail uken før kurset), lørdag 7. september kl 11-16

Pris: 200 kr for medlemmer, 400 for ikke-medlemmer

Andre praktiske opplysninger: Ta med deg kurv med noen bokser eller papirposer for å skille forskjellige typer sopp, soppkniv, gjerne også soppbok, pluss matpakke og litt å drikke. Ta også gjerne med deg sopper fra ditt nærområde til kurset. Det er en fin måte å begynne å lære seg sopper som man ser ofte.

Soppsakkyndige: Siri L. Hovland og Eleonora Høst

Velkommen til kurs! 🙂