Soppkurs på tur for nybegynnere, Lillehammer

Rødskrubb, Lillehammer sopp- og nyttevekstforening

Praktisk info

Fra: 07.09.19 11:00

Til: 07.09.19 16:00

Forening: Lillehammer sopp- og nyttevekstforening

Region: Innlandet

Pris fra: Kr 200

Antall plasser: 12

Antall plasser igjen: 3

Arrangementet er allerede ferdig

Lær om spiselig sopp, og giftige forvekslingsarter

Er du interessert i sopp? Helt nybegynner og er nysgjerrig på plukking? Eller kan du et par arter og har lyst til å lære mer? Da er dette kurset for deg. Vi tar opp følgende temaer:

  • Hva er skivesopp, rørsopp og piggsopp?
  • Vi ser på de viktigste matsopper og giftsopper vi kan finne i Lillehammer og omegn
  • Plukkekunnskap og brukskunnskap: Bærekraftig plukking og gode tips

Sett av en dag til å lære om plukking av sopp, og hvordan man kan skille de spiselige og trygge fra andre sopper.

Vi møtes ved parkeringsplassen (se under for kart) og tar en innføring til kurset med litt teori. Så går vi inn i skogen og for å finne noen av artene vi har snakket om. Midtveis tar vi lunsj i skogen før vi går litt for oss selv, og teste kunnskapen. På slutten av kurset tar vi en soppkontroll.

Det blir anledning til å kjøpe Anne Elisabeth Scheens soppbok for nybegynnere som kom ut i fjor, Sopp plukk og bruk. Dette er en kjempefin bok som inneholder gode beskrivelser av de viktigste spiselige og giftige soppene, samt råd til konservering og oppskrifter. Alt man trenger til å begynne med sopplukking! Kurset tar også utgangspunkt i denne boka. Pris for boka er kr 200,- for medlemmer, kr 300,- for ikke-medlemmer (ordinærpris kr 349,-).

Vi anbefaler også at du fortsetter med egenstudie, og bruker soppkontrollen vår ved Badedammen dagen etter, kl 14-16. Da får du testet de nye kunnskapene med det samme.

Tid og sted: Lørdag 7. september kl 11-16, Hovemoen. Vi møtes på parkeringsplassen ca midtveis på Hovemovegen nedover mot Hovemoen gård, rett ved kraftlinja.

Pris for kurset: 200 kr for medlemmer, 400 for ikke-medlemmer

Andre praktiske opplysninger:

  • Ta med deg kurv med noen bokser eller papirposer for å skille forskjellige typer sopp, og en kniv
  • Hvis du har en god soppbok, kan du ta med den, eller du kan kjøpe Sopp plukk og bruk, som nevnt over
  • Vi spiser lunsj i skogen, så ta med matpakke og litt å drikke
  • Du kan også gjerne ta med deg sopper fra ditt nærområde til kurset. Det er en fin måte å begynne å lære seg sopper som man ser ofte

Soppsakkyndige: Siri L. Hovland og Eleonora Høst

Velkommen til kurs! 🙂