Soppdagelsestur på Kremmerodden

Vårfagerhatt

Praktisk info

Fra: 04.06.20 18:00

Til: 04.06.20 20:00

Adresse: Paradisvegen 7, 2836 Biri, Norge

Forening: Lillehammer sopp- og nyttevekstforening

Region: Innlandet

Pris medlem: Gratis:

Pris ikke-medlem: Gratis:

Antall plasser: 10

Ingen plasser igjen, men sett deg opp på venteliste

Arrangementet er allerede ferdig

Vårsopper og spennende vekster på Biri

Vi begir oss ut til Biri for å lete etter vårsopper og planter. Vi møtes på Kremmerodden hvor det er godt med parkeringsplass, herfra går vi over veien mot Eriksrud naturreservat. Området er meget kalkrikt og består både av granskog og løvskog, samt strand. Hvis vi er heldige kan vi finne krevende, spennende arter som man ikke finner så mange andre steder.

Kremmerodden ligger sør for Biri sentrum, se kart under. Turen er et samarbeid med Innlandet Botaniske Forening, er gratis og åpen for alle. Terrenget er stedvis bratt. Vi følger smittevernreglene, og ber derfor om at alle følger 1 meters-regelen, anbefalte hygieneregler, og holder seg hjemme dersom man har symptomer på covid-19.

Dette er primært en kartleggingstur, og det kan være en fordel å ha erfaring med kartlegging, men du er velkommen til å bli med også hvis du bare er nysgjerrig på biologisk mangfold 🙂 Vi minner om at det viktig at vi er ekstra varsomme med naturen rundt oss når vi går i reservater. Her er det ikke tillatt å ta med seg planter, men de som ønsker å sanke kan gjøre det utenfor reservatene.

Turledere: Siri L. Hovland og Anders Breili.