Fra: 27.08.2020 18:00
Til: 05.09.2020 17:00
Adresse: Birkebeinervegen 24, 2618 Lillehammer, Norge
Forening: Lillehammer sopp- og nyttevekstforening
Region: Innlandet
Pris fra: Kr 600
Antall plasser: 10
Antall plasser igjen: 2
Kjersti Swensen
Arrangementet er allerede ferdig
Alt du trenger å vite for å sanke og spise matsopp
Syns du du går forbi altfor mye sopp i skogen som du ikke vet hva er? Vil du bli trygg på å plukke flere gode matsopper enn kantarell? Vil du være sikker på at du plukker spiselig sopp og ikke giftig sopp? Da er dette kurset for deg.
Du vil lære hva skivesopper, ribbesopper, rørsopper og piggsopper er, og spiselige arter innenfor disse hovedgruppene. I tillegg lærer du deg de vanligste forvekslingsartene, og de giftigste soppene, slik at du kan skille disse fra de spiselige. Vi snakker om hvor og hvordan vi kan sanke, matlaging og oppbevaring av sopp.
Kurset begynner som et webinar, slik at du kan gjøre selvstudium før vi møtes ute i skogen. I webinaret lærer du hva sopp er, hvordan de er bygd opp, hvor og hvordan de vokser – og hvordan vi bruker dette til å skille forskjellige sopper fra hverandre. Kort sagt inneholder kurset alt du trenger å vite for å begynne å sanke og spise sopp!
Tid og sted:
Webinaret sendes ut en uke før første møte, og varer ca en time. Vi kommer til å gå i flere skoger i Lillehammer, nærmere bestemt sted kommer senere. Kurset har en total varighet på ca 13 timer inkludert webinar og selvstudium, og kvalifiserer som Grunnkurs i sopp.
Pris:
Kr 600,- for medlemmer, kr 1000,- for ikke-medlemmer. Du får også med et fint sankenett og litt materiell, og kan kjøpe de gode soppbøkene som kurset tar utgangspunkt i til redusert pris
Antall:
10 personer
Om smittevern
Når alle praktiserer de samme reglene får vi trygge og fine arrangementer, der sopplevelsen kan være i sentrum 🙂