Fra: 26.08.2021 17:30
Til: 23.09.2021 20:00
Adresse: Lillehammer, Norge
Forening: Lillehammer sopp- og nyttevekstforening
Region: Innlandet
Pris fra: Kr 600
Antall plasser: 10
Antall plasser igjen: 1
Arrangementet er allerede ferdig
Alt du trenger å vite for å sanke og spise matsopp
Da er dette kurset for deg! 🙂
Du vil lære hva skivesopper, ribbesopper, rørsopper og piggsopper er, og spiselige arter innenfor disse hovedgruppene. I tillegg lærer du deg de vanligste forvekslingsartene, og de giftigste soppene, slik at du kan skille disse fra de spiselige. Vi snakker om hvor og hvordan vi kan sanke, matlaging og oppbevaring av sopp.
Kurset begynner som et webinar, slik at du kan gjøre selvstudium før vi møtes ute i skogen. I webinaret lærer du hva sopp er, hvordan de er bygd opp, hvor og hvordan de vokser – og hvordan vi bruker dette til å skille forskjellige sopper fra hverandre. Kort sagt inneholder kurset alt du trenger å vite for å begynne å sanke og spise sopp!
Tid og sted:
Webinaret sendes ut noen dager før første møte, og varer ca en time. Vi kommer til å gå i flere skoger i Lillehammer. Vi bestemmer sted nærmere datoene, når vi vet hvor det er mest sopp. Kurset har en total varighet på ca 15 timer inkludert webinar og selvstudium, og kvalifiserer som Grunnkurs i sopp.
Pris:
Kr 600,- for medlemmer, kr 1000,- for ikke-medlemmer. Du kan kjøpe de gode soppbøkene som kurset tar utgangspunkt i til redusert pris.
Antall:
10 personer
Om smittevern
Når alle praktiserer de samme reglene får vi trygge og fine arrangementer, der sopplevelsen kan være i sentrum 🙂