Soppkurs: Bli trygg på å plukke matsopp

Soppkontroll, soppkurs, Lillehammer sopp- og nyttevekstforening

Praktisk info

Fra: 26.08.2021 17:30

Til: 23.09.2021 20:00

Adresse: Lillehammer, Norge

Forening: Lillehammer sopp- og nyttevekstforening

Region: Innlandet

Pris fra: Kr 600

Antall plasser: 10

Antall plasser igjen: 1

Arrangementet er allerede ferdig

Alt du trenger å vite for å sanke og spise matsopp

  • Syns du du går forbi altfor mye sopp i skogen som du ikke vet hva er?
  • Vil du bli trygg på å plukke flere gode matsopper enn kantarell?
  • Vil du være sikker på at du plukker spiselig sopp og ikke giftig sopp?

Da er dette kurset for deg! 🙂


Du vil lære hva skivesopper, ribbesopper, rørsopper og piggsopper er, og spiselige arter innenfor disse hovedgruppene. I tillegg lærer du deg de vanligste forvekslingsartene, og de giftigste soppene, slik at du kan skille disse fra de spiselige. Vi snakker om hvor og hvordan vi kan sanke, matlaging og oppbevaring av sopp.

Kurset begynner som et webinar, slik at du kan gjøre selvstudium før vi møtes ute i skogen. I webinaret lærer du hva sopp er, hvordan de er bygd opp, hvor og hvordan de vokser – og hvordan vi bruker dette til å skille forskjellige sopper fra hverandre. Kort sagt inneholder kurset alt du trenger å vite for å begynne å sanke og spise sopp!

Tid og sted:

  • Torsdag 26. august kl 17.30-20
  • Torsdag 2. september kl 17.30-20
  • Lørdag 4. september kl 11-16
  • Torsdag 23. september 17.30-20

Webinaret sendes ut noen dager før første møte, og varer ca en time. Vi kommer til å gå i flere skoger i Lillehammer. Vi bestemmer sted nærmere datoene, når vi vet hvor det er mest sopp. Kurset har en total varighet på ca 15 timer inkludert webinar og selvstudium, og kvalifiserer som Grunnkurs i sopp.

Pris:
Kr 600,- for medlemmer, kr 1000,- for ikke-medlemmer. Du kan kjøpe de gode soppbøkene som kurset tar utgangspunkt i til redusert pris.

Antall:
10 personer

Om smittevern

  • Kurset har obligatorisk påmelding med navn, epost og telefonnummer
  • Hvis du er syk, i karantene eller isolasjon, gi oss beskjed, og hold deg hjemme
  • Vi holder minst en meters avstand
  • Vi deler ikke på utstyr eller lukter / smaker på sopp som andre har plukket
  • Vi tar med egen mat og drikke

Når alle praktiserer de samme reglene får vi trygge og fine arrangementer, der sopplevelsen kan være i sentrum 🙂