Årsmøte og «Livet i skogkanten»

Praktisk info

Fra: 13.02.20 18:00

Til: 13.02.20 21:00

Adresse: Løkkegata 9, 2615 Lillehammer, Norge

Forening: Lillehammer sopp- og nyttevekstforening

Region: Innlandet

Pris medlem: Gratis:

Pris ikke-medlem: Gratis:

Arrangementet er allerede ferdig

Årsmøte og foredrag "Livet i skogkanten" med Pål Karlsen

Vi inviterer til årsmøte 13. februar 2020 kl 18.00 på Fabrikken på Lillehammer. Etter et kort årsmøte serveres deilig skogsoppsuppe fra Bellmans Hager, og det er mulig å kjøpe noe godt å drikke. Da får vi besøk av Pål Karlsen som vil holde foredraget Livet i skogkanten:


For lenge siden kom mennesket ut fra skogene for å dyrke land og bygge samfunn. Tidene for jegere og sankere ble gradvis borte. Men fortsatt er det noen som henger igjen i skogkanten. De lever av å plukke sopp, bær og ville vekster for salg.  Plukkerne er de siste sankerne og en truet gruppe. Varen de leverer er ettertraktet på de beste restauranter, men går forretningsmodellen opp med storsamfunnets regler om eiendomsrett, miljøforvaltning og mattrygghet? Mange steder blir  sankerne forfulgt og foraktet, bøtelagt og jaget. Ofte med rette, for de bøyer gjerne rettighetene godt i deres retning.

Vi skal se på sanking både i Europa og Norge. Det er en fascinerende livsstil, som får oss til å tenke på våre trygge rammer. Kanskje er det  annerledesheten og det frie livet de lever som provoserer oss? Trigger det en siste refleks fra sanker-genet dypt nede i ryggmargen? Er vi i ferd med å miste noe for godt?


Pål er leder av Norges sopp- og nyttevekstforbund, og var tidligere leder av Oslo og omland soppforening, samt redaktør av medlemsbladet vårt, Sopp og nyttevekster. I 2014 gav han ut boken Steinsoppen – Vill av natur. Nå jobber han med et bokprosjekt rundt temaet i foredraget pluss en soppmatbok, SpiSopp – 200 sopper du må smake før du dør, sammen med Tommy Østhagen.

Dette gleder vi oss veldig til! Vi lover god stemning og entusiasme. Både før og etter foredraget blir det tid for å en prat og nyte suppe og drikke. Årsmøtet er åpent for medlemmer, resten av kvelden er det åpent for alle. Velkommen! 🙂