Fransk aften med «Pot-au-feu – veien til hjertet» på Lillehammer kino

Foto: https://www.filmweb.no/film/AWE20230439#06.03.2024

Praktisk info

Dato: 18.04.24

Tidspunkt: 17:30 - 21:30

Adresse: Kirkegata 69, 2609 Lillehammer, Norge

Forening: Lillehammer sopp- og nyttevekstforening

Region: Innlandet

Antall ledige plasser: 7

Pris fra: 150 kr

Arrangementet er stengt for påmelding

Fransk ost og vin og tidenes matfilm - bli med!

For 3. år på rad har vi gleden av å invitere deg til kinokveld på Lillehammer kino! Dette har blitt en veldig hyggelig tradisjon som vi ser fram til. I år blir det fransk aften med fransk ost og vin, og filmen Pot-au-Feu – Veien til hjertet. Vi flytter oss denne gangen til LUX-salen, med ekstra gode seter. Baren er åpen under filmen, så du kan kjøpe mer drikke hvis du vil.

Filmen har blitt omtalt som «tidenes matfilm» av Montages, og vant pris for beste regi på Cannes Film Festival, med regissør Tran Anh Hung.

Pot-au-feu betyr «gryten på ilden» og er i følge Matprat «det franske kjøkkenets flaggskip». Det er en gammel rett som begynte som bondekost, og etter hvert fant sin vei inn i aristokratiet. Vil du prøve å lage retten selv? Her er en oppskrift fra Verdensmat.no. Dette blir en fantastisk kveld! Les mer om filmen under.

 

Praktisk informasjon

Filmen begynner kl. 18.30, og vi åpner dørene fra kl. 17.30, slik at vi kan nyte god ost og vin før filmen.

  • Pris for medlemmer: Kr. 150,-
  • Pris for ikke-medlemmer: kr. 350,-

Prisen inkluderer film, ost og et glass vin. Du kan kjøpe mer drikke fra baren under filmen hivs du ønsker det.

Bindende påmelding innen søndag 14. april.

 

Informasjon om filmen

På Filmweb kan vi lese:

«Pot-au-feu – Veien til hjertet handler om den renommerte kokken Dodin Bouffant som i et idyllisk, landlig Sør-Frankrike på slutten av 1800-tallet lager de mest utrolige retter for seg selv og gjester fra det øvre samfunnslag. Med seg på laget har han kokken Eugénie (spilt av Juliette Binoche) som han har jobbet sammen med i over tjue år på godset hvor de begge også bor.

(…)

Hun anses som utmerket på sitt felt. I løpet av årene, fordi Eugénie og Dodin tilbrakte mye tid på kjøkkenet sammen, oppsto det følelser mellom dem. Deres felles kjærlighet til mat har skapt unike, deilige og utsøkte retter som er uten sidestykke og tiltrekker seg mange spisegjester fra hele verden.

(…)

Pierre Gagnaire, en av Frankrikes ledende og mest kjente mesterkokk med 14 Michelinstjerner og kåret til verdens beste kokk, var kulinarisk chef under innspillingen.»

Les hele filmanmeldelsen her. 

 

Klikk under for å se trailer:

Håper vi sees på Lillehammer kino 18. april! 🙂