Kurs: Bli trygg på å plukke matsopp!

Soppkontroll, soppkurs, Lillehammer sopp- og nyttevekstforening

Praktisk info

Fra: 27.08.2020 18:00

Til: 05.09.2020 17:00

Adresse: Birkebeinervegen 24, 2618 Lillehammer, Norge

Forening: Lillehammer sopp- og nyttevekstforening

Region: Innlandet

Pris fra: Kr 600

Antall plasser: 10

Antall plasser igjen: 2

Arrangementet er allerede ferdig

Alt du trenger å vite for å sanke og spise matsopp

Syns du du går forbi altfor mye sopp i skogen som du ikke vet hva er? Vil du bli trygg på å plukke flere gode matsopper enn kantarell? Vil du være sikker på at du plukker spiselig sopp og ikke giftig sopp? Da er dette kurset for deg.

Du vil lære hva skivesopper, ribbesopper, rørsopper og piggsopper er, og spiselige arter innenfor disse hovedgruppene. I tillegg lærer du deg de vanligste forvekslingsartene, og de giftigste soppene, slik at du kan skille disse fra de spiselige. Vi snakker om hvor og hvordan vi kan sanke, matlaging og oppbevaring av sopp.

Kurset begynner som et webinar, slik at du kan gjøre selvstudium før vi møtes ute i skogen. I webinaret lærer du hva sopp er, hvordan de er bygd opp, hvor og hvordan de vokser – og hvordan vi bruker dette til å skille forskjellige sopper fra hverandre. Kort sagt inneholder kurset alt du trenger å vite for å begynne å sanke og spise sopp!

Tid og sted:

  • Torsdag 27. august kl 18-20
  • Torsdag 2. september kl 18-20
  • Lørdag 5. september kl 10-17

Webinaret sendes ut en uke før første møte, og varer ca en time. Vi kommer til å gå i flere skoger i Lillehammer, nærmere bestemt sted kommer senere. Kurset har en total varighet på ca 13 timer inkludert webinar og selvstudium, og kvalifiserer som Grunnkurs i sopp.

Pris:
Kr 600,- for medlemmer, kr 1000,- for ikke-medlemmer. Du får også med et fint sankenett og litt materiell, og kan kjøpe de gode soppbøkene som kurset tar utgangspunkt i til redusert pris

Antall:
10 personer

Om smittevern

  • Vi krever obligatorisk påmelding med navn, epost og telefonnummer. Personer som ikke er påmeldt kan avvises
  • Er man syk, i karantene eller isolasjon så holder man seg hjemme
  • Vi holder minst en meters avstand (unntak for personer i samme husholdning)
  • Vi deler ikke på utstyr eller lukter / smaker på sopp som andre har plukket
  • Vi tar med egen mat og drikke
  • Vi i foreningen stiller med antibac og engangshansker

Når alle praktiserer de samme reglene får vi trygge og fine arrangementer, der sopplevelsen kan være i sentrum 🙂