Fra: 27.06.2020 10:00
Til: 27.06.2020 17:00
Adresse: 2836 Biri, Norge
Forening: Lillehammer sopp- og nyttevekstforening
Region: Innlandet
Pris fra: Kr 400
Antall plasser: 12
Antall plasser igjen: 1
Arrangementet er allerede ferdig
Feltkurs med Tom Hellik Hofton
Sopp- og nyttevekstforeningene i Innlandet inviterer til feltkurs med kjuker! På kurset vil du lære mer om kjuker du kan bestemme i felt. Eriksrud naturreservat er et rikt og mangfoldig område der det er mulighet for å finne krevende arter. Kurset holdes av Tom Hellik Hofton og er et samarbeid med Sabima.
Feltkurset er del av en kurspakke som består av bestemmelse i felt 27. juni og bestemmelse ved hjelp av mikroskopi på Norsk Hestesenter på Starum, 31. oktober og 1. november.
Per i dag vet vi imidlertid ikke om det vil bli mulig å holde mikroskoperingskurs pga smittevernhensyn, derfor er det kun påmelding til feltkurset nå. Vi kommer tilbake med mer informasjon om mikroskopering til høsten, skriv gjerne i påmeldingen om du evt er interessert i denne delen av kurspakken også.
Medlemmer har fortrinnsrett foran ikke-medlemmer, og påmelding er bindende.
Om Eriksrud
Eriksrud er et mangfoldig og spennende område på Biri, en sørvendt, kalkrik li med edelløvskog. Deler av området er vernet som naturreservat, men vi vil gå sør for dette. Disse tilgrensende områdene til reservatet har store naturkvaliteter, og trolig mye å by på med tanke på både vedboende og jordboende sopp.
Om kursholder Tom Hellik Hofton
Tom har over 20 års erfaring med kjuker i felt og er i dag en av våre ledende kapasiteter på kjuker. Han har utarbeidet en nordisk sjekkliste for kjuker og sitter i Artsdatabankens ekspertkomite for rødlisting av sopp. Rundt 240 kjuke-arter, de fleste vedboende, finnes i Norge. Mange av dem er gode indikatorer for gammelskogsmiljøer.
Tidspunkt: Lørdag 27. juni kl 10-17
Pris: kr 400 for medlemmer, 800 for ikke-medlemmer (pris for eventuell kurspakke: kr 800 for medlemmer, kr 1600 for ikke-medlemmer)
Antall plasser: 12
Forkunnskaper: Bør kjenne de vanligste kjukene våre fra før.
Praktisk informasjon vedr parkering, utstyr og betaling sendes til de påmeldte en uke før kurset.
(Bildet er for illustrasjon. Flammekjuken er funnet på Steinsodden, Moelv, på andre siden av Mjøsbrua for Eriksrud)