Soppkurs på tur

Praktisk info
Dato: 20.09.25
Tidspunkt: 11:00 - 16:00
Adresse: 4F9G+MV Lillehammer, Norge
Forening: Lillehammer sopp- og nyttevekstforening
Region: Innlandet
Antall ledige plasser: 7
Pris fra: 300 kr
Bestill / Meld på
Påmeldingsfrist: 18.09.2025 00:00
Lær mer om sopp!
Vil du komme i gang med sopplukking? Eller kan du noen arter og ønsker å lære flere? Lørdag 20. september inviterer vi deg til soppkurs på tur!
Målet med kurset er at du i løpet av en hyggelig dag sammen med oss blir trygg på noen arter, og inspirert til å fortsette sopplukkingen på egenhånd. Vi ser både på teorien som burde ligge til grunn når man vil plukke sopp, går på tur sammen og lager litt god mat med sopp.
Innhold i kurset:
- Hva må man vite for å plukke sopp?
- Forskjellige typer sopper – pigger, porer, rør, ribber og skiver
- «Lettvintregler» for å skille mellom hva man burde og ikke burde plukke
- Hvilke sopper er det lurt å kunne?
- Kjennetegn på de vanligste mat- og giftsoppene i våre områder, blant annet kantareller, piggsopper, fåresopp, steinsopp, kremler, risker, skrubber, slørsopper og fluesopper
- Hvor finner man sopp, hva trenger man, og hvordan tar man vare på soppen?
- Tips til selve soppturen, oppbevaring og konservering
- Hvordan lager man mat med sopp?
- Tips, triks og (s)oppskrifter
Norges sopp- og nyttevekstforbund har nettkurs, både grunnkurs for nybegynnere og påbygningskurs for litt viderekomne. Disse kan kjøpes i tillegg hvis man ønsker mer teori, bilder, quiz m.m. Kursene har man til ut neste år, slik at de også kan fungere som repetisjon.
Praktisk informasjon:
Vi tar med soppbøker som er tilpasset både nybegynnere og de med litt erfaring, som kan kjøpes med rabattert pris. Ta med bok hvis du har en oppdatert soppbok selv.
Ta med klær etter vær, noe å plukke i (kurv, papirposer o.l. Plastposer egner seg ikke så godt til sopplukking), gjerne en soppkniv, lunsj og noe å drikke.
Vi lager smaksprøver på diverse enkle soppretter i skogen. Etter kurset får du tilsendt et (s)oppskriftshefte på epost.
Merk: Det er en lunefull soppsesong i år. Vi er positive til at sesongen har mer å by på, men tar forbehold om at det fremdeles er sopp i skogen neste helg, og at det er noenlunde ok turvær.
Hvem passer kurset for?
Både deg som har plukket litt sopp før og ønsker å lære mer, og deg som ønsker å komme i gang med å plukke sopp.
Når og hvor er kurset?
Lørdag 20. september fra kl. 11-16. Sted for kurset blir en skog i Lillehammer, vi kommer tilbake til nøyaktig sted når vi har undersøkt forholdene i begynnelsen av neste uke.
Hvor mye koster kurset?
Kurset koster kr. 300,- for medlemmer og kr. 600,- for ikke-medlemmer. Ønsker du å bli medlem hos oss? Klikk her.
VELKOMMEN TIL KURS!
